Dvadeset pet godina

uzgajamo ribu i proizvodimo zdravu hranu

O nama

01

Rastemo

Tropic ribarstvo je danas vodeći brend u proizvodnji i preradi kalifornijske pastrmke u regionu.

02

Izvozimo ribu

Mi smo jedini aktivni izvoznici ribe iz Bosne i Hercegovine na tržišta Evropske unije.

03

Snabdijevamo

Naš pogon za preradu ribe posjeduje IFS i HACCP certifikate i snabdijevamo ribom velike tržne lance.

O kompaniji

Tropic ribarstvo, Ribnjak Janj d.o.o. je tržišno orijentisana kompanija koja garantuje visok kvalitet svojih proizvoda i usluga i istovremeno njeguje saradnju sa partnerima i kupcima. Osnovna djelatnost firme je slatkovodna akvakultura, šifra djelatnosti 03.22, koja obuhvata proizvodnju, preradu i prodaju ribe i ribljih proizvoda. Najvažniji brend Ribnjak Janj-a je „Tropic ribarstvo“, kako se zvala i kompanija do 2013. godine. Osnovano 1996. godine u Banjaluci, Bosna i Hercegovina, Tropic ribarstvo je danas vodeći brend u proizvodnji i preradi kalifornijske pastrmke u regionu. Sva pastrmka je proizvedena na izuzetno čistim rijekama i prerađena pod visokim standardima, u strogo kontrolisanim uslovima sigurnosti hrane. Pogon za preradu ribe ima kapacitet od 2000 tona proizvoda od ribe, a specijalizovan je za pripremu očišćene pastrmke, fileta ribe, dimljenog programa i pljeskavica od fileta pastrmke.  Mi smo jedini aktivni izvoznici ribe iz Bosne i Hercegovine na tržišta Evropske unije. Ukupna godišnja proizvodnja iznosi 1500 tona pastrmke sa tendencijom godišnjeg rasta od 10%.

Naš pogon za preradu ribe posjeduje IFS i HACCP certifikate i registrovan je za izvoz ribe u Evropsku uniju sa izvoznim brojem R-3-011. S obzirom na to da već dugi niz godina radimo po principima IFS standarda, ova certifikacija nam je došla kao potvrda onoga što već uveliko radimo. Uvođenjem IFS-a, ušli smo i u krug dobavljača velikih trgovinskih lanaca i dodatno smo pokazali našu opredijeljenost za isporuku bezbjednih i kvalitetnih proizvoda. Od proizvoda na tržištu nudimo primarno, svježe proizvode od ribe, kao što su: očišćena i neočišćena pastrmka, crveni filet pastrmke, pakovana očišćena pastrmka, dimljena pastrmka, riblje pljeskavice i zamrznuti proizvodi od ribe.  Naši proizvodi su prisutni na tržištima regiona (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora), al i na tržištima Slovenije, Italije, Rumunije, Njemačke i Švicarske.

Mi smo već preko 20 godina prisutni na tržištima zemalja Cefte, a preko 10 godina aktivno izvozimo i na tržišta Evropske Unije. Od toga najviše u Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, a povremeno i u Švicarsku i Rumuniju. Izvoz čini preko 60 % naše ukupne proizvodnje. Strateški smo opredijeljeni ka izvozu i veoma smo zainteresovani za pronalaženje stranih partnera u svom daljem razvoju.

Vizija i misija

IMG_0040

Naša vizija je da postanemo vodeći proizvođač i prerađivač pastrmke u širem regionu Balkana, pa i u Evropi. U skladu s tom vizijom, neprekidno proširujemo proizvodne i prerađivačke kapacitete čime dobijamo mogućnost za uzgoj i preradu sve većih količina ribe. Misija Tropic ribarstva je proizvodnja pastrmke u čistom i zdravom okruženju sa ciljem da svojim kupcima ponudimo visokokvalitetne proizvode prilagođene budžetu potrošača. Vrijednosti koje njegujemo su: Kvalitet i sigurnost proizvoda; Stalno usavršavanje primarne proizvodnje, prerade i razvoj proizvoda; Poštovanje prema saradnicima unutar i izvan naše organizacije; Poštovanje prema prirodi i prirodnim resursima koji nas okružuju; Učešće u razvoju zajednice i ribarstva kao industrije. Kvalitet naših proizvoda nam je na prvom mjestu, pa veliku pažnju posvećujemo uvođenju novih i neprekidnom unapređenju postojećih proizvodnih standarda. U cilju nam je da uspostavimo dugotrajnu saradnju sa našim komitentima koja će biti zasnovana na povjerenju i profesionalizmu.

1
Ekonomska misija

Ekonomska misija Tropic ribarstva jeste da postigne održiv profit i da konstantano razvija tržišne pozicije i prepoznatljivost, kako na lokalnom, tako i na izvoznom tržištu. Želimo da svim našim zaposlenima obezbijedimo sigurnost i pozitivan radni ambijent sa snažnim akcentom na timski rad i sa otvorenim mogućnostima za lični i profesionalni razvoj.

2
Društvena misija

Društvena misija Tropic ribarstva je aktivno učešće u unapređenju zajednice u kojoj poslujemo sa akcentom na razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini. Nastojimo da nesebično dijelimo svoje znanje u proizvodnji ribe sa svim institucijama i pojedincima koji mogu uticati na razvoj akvakulture u BiH.

3
Ekološka misija

Ekološka misija Tropic ribarstva je zalaganje za očuvanje okoline usmjereno na smanjenje otpada i borbu protiv zagađenja prirode, očuvanje prirodnih resursa naročito rijeka i jezera u Bosni i Hercegovini.

o kompaniji

Osnovni podaci

Puni naziv: 
Ribnjak Janj uzgoj i prerada ribe d.o.o.
Skraćeni naziv: 
Ribnjak Janj  d.o.o.
Adresa:
Vojvode Uroša Drenovića 105, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Djelatnost:
Proizvodnja i promet ribe
Pravni oblik:
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Direktor:
Zoran Tepić
JIB:
4403389420001
Matični broj:
11084494
Izvozni broj:
R-3-011
Broj računa:
1610450070780064
Raiffeisen bank d.d. BiH, Banja Luka
Broj računa:
567-241-11000444-65
Sberbank d.d.
Broj računa:
555-00700510093-56
Nova banka
Email adresa:
Tropic ribarstvo

Kontakt forma

Tropic ribarstvo

Zapošljavanje

Tropic ribarstvo je kompanija koja broji 86 zaposlenih. Iza nas je preko 20 godina uspješnog poslovanja, a ispred nas težnja i volja da budemo još uspješniji i još bolji. Svjesni da su naši zaposleni najveća snaga i pokretač naših sadašnjih i budućih uspjeha, neprekidno ulažemo upravo u razvoj ljudskih potencijala. Dinamika rasta i širenja, kao i veličina naše kompanije koja omogućava raznovrsnost u radu, pruža priliku za profesionalno i lično ostvarenje saradnicima željnim znanja i uspjeha, ali i onima koji, nakon burnog radnog dana, vole da se odmore i opuste provodeći vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima. Tropic ribarstvo pruža mogućnost sigurnog i stabilnog zaposlenja, socijalne sigurnosti, okruženje koje vrednuje indivudualna zalaganja, podržava timski rad i koje pruža mogućnost konstantnog učenja i napredovanja.

Ukoliko ste osoba koja želi da pronađe svoje zadovoljstvo u poslu prijavite se na jedno od naših stalno otvorenih radnih mjesta. Na taj način ulazite u našu bazu potencijalnih saradnika, kao naš potencijalni zaposleni koga ćemo pozvati po ukazanoj potrebi. Naše stalno otvorene pozicije su: tehnolog, komercijalista, administrator u knjigovodstvu i komercijali, radnik na uzgoju i preradi ribe ili vozač u Banjaluci, radnici na ribnjacima u Volari, Volari II, Ribniku i Jezeru.
Preuzmite formular za aplikaciju i popunjen pošaljite na email adresu:

info@tropicfish.ba